Stikkelsbær Chutney
Lækker chutney, som passer rigtig godt som tilbehør til feks en stegt svinemørbrad, kylling eller fisk, til grillmad, i carryret, ost osv. Det er en chutney som er en anelse spicy - er du til en mere stærk chutney, kan du tilsætte lidt hakket chili og et fed hvidløg.
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid45 minutter min
Samlet tid1 time t
Servings: 1 portion
Author: Thybo Mad
- 600 g stikkelsbær
- 1 lille løg (ca 70-80 g)
- 80 g dadler
- 80 g sukker
- 1 dl hvidvinseddike (eller hvad du har)
- ¾-1 tsk ingefær stødt
- ½ tsk cayennepeber stødt
- ¼-½ tsk nellike stødt
- ¼-½ tsk kardemomme stødt
- lidt revet muskatnød og lidt citronskal (lavede to strimler med kartoffelkniven)
rens stikkelsbærene, nip stilk og den brune "blomst" af, skylles godt
hak løget meget fint, varm i en gryde løg og hvidvinseddike ved svag varme, mens du hakker stikkelsbær og dadler.
resten kommes i og varmes langsomt op til det koger. lad det stå og simre til det bliver grød agtig
skold et glas og kom evt vodka eller atamon i og ryst, det forlænger holdbarheden. Kom låg på og stilles på køl.
Du kan evt fryse chutneyen ned i små portioner og tag dem op når du skal bruge dem. Det er en god idé at bruge små glas til opbevaring på køl - når glasset er åbnet kan chutneyen holder sig et par uger.