Go Back

Spandauer af wienerdej

Author: Elisabeth Nielsen - Thybomad

Ingredienser

  • 1 portion wienerdej
  • 1 portion vaniljecreme
  • flormelis, vand og nødder til pynt

remonce

  • 100 g blødt smør eller bagemargerine
  • 100 g sukker
  • 100 g marcipan

Sådan gør du

  • lav vaniljecreme, kom lidt ekstra maizenamel i eller hvis du bruger pulvercreme, kom lidt mindre mælk i for at gøre cremen tykkere.
  • lav wienerdejen
  • remonce kan laves mens wienerdejen køler. Rør alle ingredienser sammen med en håndmixer til det er en blød masse.
  • rul dejen ud i ca ½ cm tykkelse og lav 12-15 firkanter der er ca. 10 x 10 cm.
  • kom en god klat remonce på hver firkan, smør gerne lidt ud. Fold hjørnerne ind mod midten og giv dem et lille klem. kom en god klat vaniljecreme i midten og drys med nødder på kanten
    De kan her fryses ned.
  • bages ved 190 grader i 23-30 minutter. Ovne er forskellige, men bages til de er gyldne brune.
  • afkøles på en riste og kom glasur på inden servering.