Spandauer af wienerdej
Author: Elisabeth Nielsen - Thybomad
- 1 portion wienerdej
- 1 portion vaniljecreme
- flormelis, vand og nødder til pynt
remonce
- 100 g blødt smør eller bagemargerine
- 100 g sukker
- 100 g marcipan
lav vaniljecreme, kom lidt ekstra maizenamel i eller hvis du bruger pulvercreme, kom lidt mindre mælk i for at gøre cremen tykkere.
lav wienerdejen
remonce kan laves mens wienerdejen køler. Rør alle ingredienser sammen med en håndmixer til det er en blød masse.
rul dejen ud i ca ½ cm tykkelse og lav 12-15 firkanter der er ca. 10 x 10 cm.
kom en god klat remonce på hver firkan, smør gerne lidt ud. Fold hjørnerne ind mod midten og giv dem et lille klem. kom en god klat vaniljecreme i midten og drys med nødder på kantenDe kan her fryses ned. bages ved 190 grader i 23-30 minutter. Ovne er forskellige, men bages til de er gyldne brune.
afkøles på en riste og kom glasur på inden servering.