Ribsmuffins med nutellea frosting
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid25 minutter min
Samlet tid40 minutter min
Author: Elisabeth Nielsen - Thybomad
Ribsmuffins
- 180 g ribs
- 240 g mel
- 150 g sukker
- 130 g smør (eller bagemargarine)
- 2 æg
- 1 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl mælk
- ¼-½ tsk salt
- 20 g kokosmel
Nutella frosting
- 110 g nutella
- 120 g smør, blødt (eller bagemargarine)
- 225 g flormelis
- 40 g fløde
Ribsmuffins
Pisk sukker og smør rør æg i et ad gangen
Sigt de tørre ingredienser og rør det sammen med mælken
Vend forsigtig ⅔ af bærene i.
Kom dejen i dine muffinsforme ca. ⅔ fyldte og kom de sidste bær ovenpå.
Bages ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 20-25 min.Bagetiden afhænger af din ovn og hvor store forme de har valgt. brug en kødnål eller ligende og tjek om der sidder rå dej på - de er færdige hvis nålen er ren.
Nutella frosting
Rør det hele sammen, start med halvdelen af fløden. Brug håndmixer eller røremakine.Når du synes det er ved at være kørt godt sammen - rør 3 minutter mere. Frostingen bliver bedst af at blive rørt rigtig godt. Kom din frosting i en sprøjtepose og brug gerne en tyl så får du en flot frosting.Din frosting kan holde sig en lille uge på køl. Den bliver hård når den bliver kold, så tag den ud inden brug, så den får stuetemperatur.