Go Back

Kartoffelrösti

Ret: Forret, Tapas, Tilbehør
Servings: 8 stk
Author: Thybomad - Elisabeth Nielsen

Ingredienser

  • 400 g kartofler (skrællet og revet)
  • 30 g løg (revet eller finthakket)
  • 1 æg
  • ca 2 spsk mel
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • ½ tsk paprika (kan undlades)
  • lidt revet muskatnød (kan undlades)
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Kom dine revet kartofler i en sigte. Hæld langsomt 1 liter kogende vand over.
  • Skyl med det samme med koldt vand og lad det dryppe lidt af.
  • Klem det værste vand ud af kartoflerne med hænderne - uden at kvase dem og kom dem i en skål.
  • Tilsæt de andre ingredienser og rør det sammen med en ske. Er massen meget våd så tilsæt lidt mere mel
  • Varm en pande godt op og kom olie på. Brug en ske til at lave nogle "klatter" af din kartoffeldej. Lad dem få godt med varme på begge sider så de bliver gyldne og sprøde.
    Serveres med det samme, hvis det er til en varm ret.
    De kan også serveres kolde, så er de bare ikke sprøde (men stadig gode).