Hvidvinsdampet blåmuslinger
Servings: 4 personer
Author: Thybomad - Elisabeth Nielsen
- 2 kg blåmuslinger
- 3 dl hvidvin
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 gulerod
- 6 cherrytomater (kan undlades)
- 1 bundt bredbladet persille - frisk (eller alm. persille)
- 1 kvist frisk timian
- (Evt. lidt fløde)
- lidt olie og smør til stegning
- salt og peber
Hak hvidløg og løg og svits dem i olie og smør i en stor gryde til de bliver klare (uden at de tager farve).
Tilsæt derefter de rensede muslinger, vin og timian. Lad muslingerne dampe under låg i 3-4 minutter, (ryst gryden et par gange imens) til muslingerne netop er åbne. Er der enkelte der ikke åbner sig, kasseres de. Pas på ikke at dampe muslingerne for længe - det vinder du INTET ved! Tværtimod bliver muslingerne små, seje og gummi agtige ved for lang tilberedningstid.Fjern timiankvist igen. Anret muslingerne i store dybe tallerkener. Kog imens suppen lidt ind - vil du have fløde i tilsættes den nu og suppen bringes til kogepunktet - smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.
Hak gulerødder i meget små tern og drys dem over (rå) inden servering sammen med tomater og grofthakket persille. Server med et godt stykke ristet brød og et glas koldt hvidvin eller god øl til.