Fladbrød er lækkert og kan spises som det er eller til dip, risretter, suppe og kebab osv - så både som tilbehør og kan også fyldes med lækkert fyld.De kan laves på forhånd, fryses ned og varmes op når de skal bruges.
Forb. tid30 minuttermin
Tilb. tid10 minuttermin
Samlet tid40 minuttermin
Ret: brød, Forret, Snack, Tilbehør
Ingredienser
Fladbrød
4dlvand
550-600gmel
2spskcremefraiche eller (græsk yoghurt)
1/2pkgær
1-2tsksalt
Sådan gør du
opløs gæren i vandet
kom resten af ingredienserne i (gem lidt af melet) rør godt på røremaskine eller ælt på bordet og lad dejen stå en halv time, overdækket med klæde
rør/ælt dejen godt igennem, den må helst ikke være for klistret (så tilsæt lidt ekstra mel)
del dejen i 8-10 stykker, drys med mel og rul dem ud med kagerullen til flade pandekager. De må godt blive ret tynde, da de hæver op.Når de er rullet ud, så stræk lidt i kanterne for at lave den endnu tyndere
varm en eller to pander op. Mine stod på 7/8 ud af 9 og de skal blive meget varme. Der skal IKKE fedtstof på. Steg hvert fladbrød ca. 1 min på hver side, det går stærk og de må godt få lidt mørk farve nogle steder.
gør et viskestykke våd og læg brødene deri efterhånden som de laves (så holder du dem bløde) eller server dem med det samme.Fyld dem eventuel med salat, Okse Sharwarma kebab (opskrift her) og Tzatziki (opskrift her)