Go Back

Fladbrød

Fladbrød er lækkert og kan spises som det er eller til dip, risretter, suppe og kebab osv - så både som tilbehør og kan også fyldes med lækkert fyld.
De kan laves på forhånd, fryses ned og varmes op når de skal bruges.
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid40 minutter
Ret: brød, Forret, Snack, Tilbehør

Ingredienser

Fladbrød

  • 4 dl vand
  • 550-600 g mel
  • 2 spsk cremefraiche eller (græsk yoghurt)
  • 1/2 pk gær
  • 1-2 tsk salt

Sådan gør du

  • opløs gæren i vandet
  • kom resten af ingredienserne i (gem lidt af melet) rør godt på røremaskine eller ælt på bordet og lad dejen stå en halv time, overdækket med klæde
  • rør/ælt dejen godt igennem, den må helst ikke være for klistret (så tilsæt lidt ekstra mel) 
  • del dejen i 8-10 stykker, drys med mel og rul dem ud med kagerullen til flade pandekager. De må godt blive ret tynde, da de hæver op.
    Når de er rullet ud, så stræk lidt i kanterne for at lave den endnu tyndere
  • varm en eller to pander op. Mine stod på 7/8 ud af 9 og de skal blive meget varme. Der skal IKKE fedtstof på. Steg hvert fladbrød ca. 1 min på hver side, det går stærk og de må godt få lidt mørk farve nogle steder.
  • gør et viskestykke våd og læg brødene deri efterhånden som de laves (så holder du dem bløde) eller server dem med det samme.
    Fyld dem eventuel med salat, Okse Sharwarma kebab (opskrift her) og        Tzatziki (opskrift her)