Chili con carne
Forb. tid20 minutter min
Tilb. tid1 time t
Samlet tid1 time t 20 minutter min
Author: Thybomad - Elisabeth Nielsen
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 1 peberfrugt
- 2 ds hk. tomater
- 1 ds kidney bønner
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk balsamico eddike
- 1-2 spsk farin
- 1 spsk kakaopulver (ægte)
- 1 rød chili eller 1-2 tsk. chili flager/stødt (brug det du er tryg ved)
- 1 tsk spidskommen
- 1-2 tsk kanel
- 1 tsk koriander
- salt og peber
Tilbehør
- kogt ris eller nachos, cremefraiche, eventuel naanbrød og frisk koriander eller persille
Hak gulerødder, løg, peberfrugt og hvidløg.
Svits det i en gryde. Start med løg og gulerødder til løgene bliver klare. Tilsæt derefter peberfrugt samt hvidløg (plus chili, hvis du bruger frisk) og svits det med et par minutter.
Kom krydderier i og svits det med et par minutter mens du rører.
Herefter kommes de øvrige ingredienser minus bønner i og lad det stå og simre 30-60 minutter gerne flere timer..Smag til med salt og peber. Juster måske syren (balsamico), bitterheden (kakao) og sødmen (farin) - smag, smag og smag.Skyl dine bønner i koldt vand og kom dem i 10 min før servering. Serveres med ris eller nachos og en klat cremefraiche, drys evt. med krydderurt. Det er også godt med et naanbrød til.