Blåbærmuffins med nøddecrumble topping
Author: Elisabeth Nielsen - Thybomad
Nødde Crumble
- 60 g mel
- 60 g sukker
- 60 g smør, koldt og i tern (bagemargarine kan også bruges)
- 30 g hasselnødder
- ½ tsk krydderi - her kanel (kan undlades)
Muffins
- 180 g blåbær
- 225 g hvedemel
- 120 g sukker
- 150 g smør (bagemargarine kan også bruges)
- 1 dl mælk
- 2 æg
- 1 tsk bagepulver
- 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
- ¼-½ tsk salt
Muffins
Rør sukker og smør sammen, tilsæt æg et ad gangen
Sigt de tørre ingredienser og rør det i sammen med mælken
Vend forsigtig ⅔ af bærene i
Kom dejen i dine muffinsforme og kom de sidste bær på, klem let ned. Til slut kom din crumble på toppen.
Bages ved 220 grader (alm. ovn) i 5 min og skru derefter ned på 200 grader og bag yderligere 15-20 min.Bagetiden afhænger af din ovn og hvor store forme du har valgt. Brugt en kødnål eller lignende og tjek om der sidder rå dej på - de er færdig hvis nålen er ren.