Go Back

Blåbærmuffins med nøddecrumble topping

Author: Elisabeth Nielsen - Thybomad

Ingredienser

Nødde Crumble

  • 60 g mel
  • 60 g sukker
  • 60 g smør, koldt og i tern (bagemargarine kan også bruges)
  • 30 g hasselnødder
  • ½ tsk krydderi - her kanel (kan undlades)

Muffins

  • 180 g blåbær
  • 225 g hvedemel
  • 120 g sukker
  • 150 g smør (bagemargarine kan også bruges)
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
  • ¼-½ tsk salt

Sådan gør du

Muffins

  • Rør sukker og smør sammen, tilsæt æg et ad gangen
  • Sigt de tørre ingredienser og rør det i sammen med mælken
  • Vend forsigtig ⅔ af bærene i
  • Kom dejen i dine muffinsforme og kom de sidste bær på, klem let ned. Til slut kom din crumble på toppen.
  • Bages ved 220 grader (alm. ovn) i 5 min og skru derefter ned på 200 grader og bag yderligere 15-20 min.
    Bagetiden afhænger af din ovn og hvor store forme du har valgt. Brugt en kødnål eller lignende og tjek om der sidder rå dej på - de er færdig hvis nålen er ren.

Nødde crumble

  • Hak nødderne.
  • Smulder det hele på nær nødder med fingrene. Når det er blevet en jævn smulderbland nødder i og stil det på køl til det skal bruges.