Kartoffelrösti – kartofler når de er allerbedst
Kartoffelrösti er en nem og god måde at lave kartofler på. Jeg steger dem oftest men de kan også laves i ovnen. Hvis du vil lave dem flotte runde og knap så rustikke, kan du stege dem i udstikkerforme, bruge en æbleskivepande eller muffinsforme i ovnen. Men de smager nu godt, ligemeget hvilken form de har.
Jeg bruger tit kartoffelrösti til amerikansk morgenmad – det hører sig ligesom til, da vi har fået det rigtig tit på vores USA ture. Du kan også bruge det som tilbehør til din aftensmad i en burger, lav dem tynde og brug dem som tuile – der er mange kombinationer.
Rösti kan laves af mange forskellige rodfrugter som gulerødder, selleri, rødbeder og ligende.
Kartoffelrösti
Ingredienser
- 400 g kartofler (skrællet og revet)
- 30 g løg (revet eller finthakket)
- 1 æg
- ca 2 spsk mel
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- ½ tsk paprika (kan undlades)
- lidt revet muskatnød (kan undlades)
- olie til stegning
Sådan gør du
- Kom dine revet kartofler i en sigte. Hæld langsomt 1 liter kogende vand over.
- Skyl med det samme med koldt vand og lad det dryppe lidt af.
- Klem det værste vand ud af kartoflerne med hænderne – uden at kvase dem og kom dem i en skål.
- Tilsæt de andre ingredienser og rør det sammen med en ske. Er massen meget våd så tilsæt lidt mere mel
- Varm en pande godt op og kom olie på. Brug en ske til at lave nogle "klatter" af din kartoffeldej. Lad dem få godt med varme på begge sider så de bliver gyldne og sprøde.Serveres med det samme, hvis det er til en varm ret.De kan også serveres kolde, så er de bare ikke sprøde (men stadig gode).
Revet kartoffel Hældes over med kogende vand Glasklare og dryppes af Steges ved høj varme Klar til servering