Chokolade cookies som smager MUMS! – verdens bedste cookie!
Elsker simpelthen chokolade cookies! Sprød cookie men stadig chewy og blød indeni. Smager himmelsk og så lige med en god kop kaffe eller et glas koldt mælk. uhm uhm uuuuhhmmm… De forsvinder hurtig herhjemme ;O)
Gør det nemt for dig selv!
Du kan bage alle kagerne med det samme og opbevare dem i en lufttæt beholder eller fryse dem ned færdige.
Skal kagerne bruges næste dag, kan du også gøre dejen klar, stille den på køl til næste dag og så bage dine cookies der.
Dejen kan også fryses ned ubagt. Der vil det var smart at lave en rulle der er lige til at skære ud eller kugler inden: Så de er lige til at komme på en bageplade og bages.
Chokolade cookies
Antal: 40 stk
Ingredienser
- 240 g sukker
- 240 g brun farin
- 300 g smør (eller bagemargarine)
- 480 g hvedemel
- 2 æg
- 2 spsk cremefraiche
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 tsk salt
- 1-2 tsk vaniljesukker
- 300 g chokolade (jeg brugte halv hvid og halv mørkt)
Sådan gør du
- Rør sukker, farin og smør godt sammen med håndmixer eller i røremaskine.
- Kom æg i et ad gangen og rør det godt og tilsæt cremefraiche.
- Bland alle de tørre ingredienser og kom det i lidt ad gangen mens deres røres enten med dejkrog eller brug hænderne.
- Vend chokoladen i – du kan gemme noget af chokoladen til at komme på hver cookies, inden bagning. Det giver et pænere look.
- Tag en spiseskefuld dej og skub det af med en teske på en bageplade med bagepapir. Lav god afstand imellem, da de flyder meget ud. Der kan være 7-8 stykker på hver plade afhængig af hvor store du laver dem.
- Bages ved 175 grader almindelig ovn i ca 12-15 minutter.
- De skal være let gyldne i kanten, men endelig ikke for mørke.