Grønkålssalat med honning marinade – nem og lækkert
Lækker og sprød salat som både ser indbydende ud men også smager virkelig godt. Jeg har brugt appelsiner, brombær og vindruer, men du kan også bruge en andet frugt f.eks. æble, pære, tranebær, stikkelsbær, ribs, figner, dadler eller hvad der nu er i sæson og som du kan li’.
Prøv også med saltet citronskal i din salat – de opskrift her
En helt grøn og dejlig salat med dildcreme kan du finde opskriften på her.
Jeg er rigtig glad for at komme nødder i mine salater, de smager godt og giver en god struktur i salaten. Du kan tilsætte de nødder i som du har lyst til eller helt undlade dem. Du kan bruge nødderne som de er, ristet på tør pande eller karamelliseret i lidt honning. Jeg synes også at salt mandler virkelig kan noget godt i salater.
Grønkålssalat med honningmarinade
Ingredienser
Salat
- 1 bundt grønkålsblade
- 1 appelsin
- 1 håndfuld brombær
- 1 håndfuld vindruer
- 4 grønne asparges
- 1 håndfuld valnødder
- ½ agurk
Honning marinade
- 1 spsk honning
- 4 spsk olie gerne olivenolie
- 1 spsk balsamico eddike
- lidt salt og peber
Sådan gør du
- Skyl grønkålsbladene godt og plug bladene af stænglerne i mundrette stykker der ikke er større en ca. en femmer (det er træls at spise hvis stykkerne er alt for store)
- rør marinaden sammen og vend den i grønkålen. Lad det stå og trække i 1-2 timer med folie over og på køl. Forbered i mellemtiden resten
- agurk deles på langs og tag kødet ud med en ske, skær agurken i skiver på ca. ½ cm.enderne "knækkes" af aspargesen og skæres i stykker på ca. 1½-2 cm.vindruer deles, appelsin skrælles og skæres i stykker på ca. 1½-2 cm. – er der meget hvidt på den, kan det skæres af.nødder kan bruges som de er eller ristes på tør pande. Brug dem hele eller grov hakket.
- Inden servering vendes det hele sammen.
appelsin asparges brombær dressing grønkål marinade nødder salat tilbehør vindrue