Lækre syltet grønne Stikkelsbær
Du kan også sylte dine stikkelsbær – de smager fantastisk! Det er bedst at bruge de grønne bær, de halvmodne kan også godt bruges.
Du kan stort set spise dem til alt hvad du ellers ville spise surt til, jeg kan godt lide at spise dem til fisk eller til kylling – er også godt til et stykke smørrebrød hvor de også ser flotte ud som pynt samtidig.
Se mine andre opskrifter med Stikkelsbær her: Stikkelsbær marmelade med brandy – Stikkelsbær og jordbær Sirup – Stikkelsbær marmelade med vanilje og kanel – Stikkelsbær Chutney
Syltet Stikkelsbær
Lækre syltet stikkelsbær som kan bruges som tilbehør hvor du normalt ville bruge syltet tilbehør. Det kan være til kylling, fisk på et stykke smørrebrød, hotdog m.m.
Antal: 1 portion
Ingredienser
- 500 g stikkelsbær grønne
syltelage
- 370 g sukker
- 3 dl hyldeblomst, æblecider eddike (eller alm)
- 2 dl vand
- 1 kanelstang
- ½ vaniljestang
- 20 peberkorn
- ½ citron, skal
- 1 lille kvist frisk timian
Sådan gør du
- rens stikkelsbær, nip stilk og den brune "blomst" af, skylles godt.
- flæk vaniljestang og skrab kornene ud med en kniv, mas dem med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad og det bliver til en paste. Kom alle ingredienser (også vaniljestangen) til syltelagen i en gryde og kog det op til sukkeret er opløst. Lad det stå simre ca 10 minutter.
- kom stikkelbærene i et rent skoldet glasbeholder. hæld den varme syltelagen over, stikkelsbærene skal være dækket og sæt låg på. Sættes på køl og de syltede stikkelsbær er klar efter ca 1 uge og kan holde sig flere måneder på køl.
2 svar
har lavet dem med frosne stikkelsbær og nøj de er gode. barnebarnet på 15 godkender også .
Hej Ulla
Tak for det, dejligt i kan li’ det😊👌
Kh Elisabeth