Vaniljecreme
Har du ikke prøvet at lave din vaniljecreme fra bundet af før – så finder du ud af at der er en verden til forskel i smag i forhold til den du køber som skal blandes med mælk og den hjemmelavede!
Den kan bruges som den er, kold eller bages med i kager og brød. Når du først har smagt denne hjemmelavede udgave, så tror jeg det sjældent sker at du går ud og køber pulverudgaven igen ;O)
Vaniljecreme
Lækker og smagfuld vaniljecreme som kan bruges til mange forskellige kager og desserter – kun fantasien sætter grænsen.. Lagkage, jordbærtærte, frugtsalat (abehjerne), trifli, fastelavnsboller, spandauer, kringle, fyld i vanbakkelser og eclairs m.m.
Antal: 1 portion
Ingredienser
- 4 æggeblommer
- 1 vaniljestang
- 2 spsk maizenamel
- 2 dl sødmælk
- 1 dl fløde
- 60 g sukker
Sådan gør du
- flæk vaniljestang og skrab kornene ud og ælt det med en tsk af sukkeret på et skærebræt, brug en kniv. Så får du skilt kornene godt fra hinandenkom det hele i en gryde (også stangen) sammen med mælk og fløde (gem 1 dl mælk til maizena) varm det op til det koger og tag det af blusset.
- pisk æggeblommer og sukker til en hvid æggesnaps
- rør maizena ud i den kolde 1 dl mælk, hæld det i æggesnapsen og rør den i.
- Tag vaniljestangen op af den varme mælk og hæld den i æggemassen i en tynd stråle mens der piskes
- hæld hele blandingen tilbage i gryden og varm det op ved middelvarme under konstant omrøring med piskeris
- så snart det begynder at tykne skrues ned på lav varme. rør stadig og lad det koge 1-2 min.
- hvis du vil være sikker på at der ikke er klumper, kan den kommes igennem en sigte
- lad cremen stå og køle af lidt inden du bruger den.
TIP:
- Skal den gemmes, så kom den i en skål og kom husholdningsfilm over. Filmen skal helt ned og røre cremen, så undgår du at der dannes kondens. stilles på køl
- Du kan røre cremen op med 2 dl let pisket fløde, det gør den lidt mere let
- ønsker du en mere fast creme kan du tilsætte lidt mere maizena