Fladbrød
Vi fik de her fladbrød den anden dag. hvor de blev fyldt med salat, okse shawarma og tzatziki – uhm det smagte fantastisk!
Du kan også vælge at komme noget ost eller krydderier i brødet og bare bruge det som snack.
Fladbrød
Fladbrød er lækkert og kan spises som det er eller til dip, risretter, suppe og kebab osv – så både som tilbehør og kan også fyldes med lækkert fyld.De kan laves på forhånd, fryses ned og varmes op når de skal bruges.
Ingredienser
Fladbrød
- 4 dl vand
- 550-600 g mel
- 2 spsk cremefraiche eller (græsk yoghurt)
- 1/2 pk gær
- 1-2 tsk salt
Sådan gør du
- opløs gæren i vandet
- kom resten af ingredienserne i (gem lidt af melet) rør godt på røremaskine eller ælt på bordet og lad dejen stå en halv time, overdækket med klæde
- rør/ælt dejen godt igennem, den må helst ikke være for klistret (så tilsæt lidt ekstra mel)
- del dejen i 8-10 stykker, drys med mel og rul dem ud med kagerullen til flade pandekager. De må godt blive ret tynde, da de hæver op.Når de er rullet ud, så stræk lidt i kanterne for at lave den endnu tyndere
- varm en eller to pander op. Mine stod på 7/8 ud af 9 og de skal blive meget varme. Der skal IKKE fedtstof på. Steg hvert fladbrød ca. 1 min på hver side, det går stærk og de må godt få lidt mørk farve nogle steder.