Omelet med bacon, ost og krydderurter
En let og lidt overset ret som kan laves i alle mulige udgaver – den kan laves rustik og piftes op med nogle virkelig lækre råvarer. Den er lækker luftig og cremet (osten) og mætter rigtig godt.
Omelet kan laves med alt muligt fyld. Du kan lave en tynd omelet (halv portion) brug purløg og dild, efter stegning så fyld omeletten med laks,rejer eller dampet fisk og frisk dild evt lidt cremefraiche – har du noget pulled pork eller et par spareribs fra grillen tilovers kan det kommes i med lidt barbequesovs – lam med cremefraiche og mynte – der er masser af muligheder – DU bestemmer!
Her har jeg lavet en klassiker herhjemme som er super hurtig at lave og noget min drenge på 11 og 13 år selv står og laver. – bacon er vel verdens bedste krydderi :O)
Omelet med bacon, ost og krydderurter
Ingredienser
- 5 stk æg
- 100-200 g bacon
- 1 dl mælk
- 100 g mozzarellaost
- 2 skiver mellem lageret skiveost
- 1/2 dl frisk purløg hakket
- 1 spsk frisk oregano hakket
Sådan gør du
- Steg bacon til det er gyldent og sprødt, brug den mængde som du har lyst til. vask ikke panden af, det giver god smag til omeletten. (tør evt det værste fedt af med lidt papir)
- æg, mælk og krydderier piskes sammen med en gaffel
- hak krydderurter – du kan bruge de krydderurter du har lyst til.
- skær ost i passende ternalt kommes i skålen
- varm en pande op på middelvarme, kom lidt olie i og hæld æggemassen i panden. læg låg på panden eller brug staniol og lad den stå 5-7 min
- brug en palet til at løsne omeletten og lad den glide over på en stor tallerken. Vend omeletten på panden igen, så den del der tidligere var op nu er mod panden. Giv den yderligere 2 minutter på panden og den er klar til servering eventuel på et godt stykke rugbrød med smør.