Farmors svenske kakaosnitter – så er det jul
Min farmor lever ikke længere men jeg mindes hende altid omkring juletid, for hun bagte de mest fantastiske “Svenske kakaosnitter”. Det er en småkage vi altid bager til jul og minder mig om min dejlige farmor.
De er nemme at lave og kan opbevares som andet julebag, indtil de bliver spist. Var opmærksom på ikke at bage dem for længe. Det er svært at vurdere med det blotte øje, da dejen jo er brun.
Farmors svenske kakaosnitter
Antal: 1 portion
Ingredienser
- 200 g smør
- 340 g hvedemel
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 3 spsk kakao (ægte)
- 1 æg
- 1 æggeblomme (hviden bruges til pynt)
- pynt: 1 æggehvide og perlesukker
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
- Skær smørret i tern og kom det i skålen. røres sammen med elpisker eller røremaskinen (k-spade). Du kan også smuldre det mellem fingrene.
- Tilsæt æg og blommen, saml dejen og ælt den til dejen hænger sammen og er glat (overælt ikke).
- Del dejen i 3, rul dem til pølser og herefter med kagerullen, så du får 3 rektangler. De skal være ca ½ cm tykke. Sørg for at kanterne er ok lige, de flyder ikke ud.
- Pisk æggehviden lidt med en gaffel, til den skummer.Pensel dejen med æggehvide og strø lidt perlesukker på midten (den lange led).
- Bages ved 175 grader i 10-12 minutter.
- Skær snitter ud af dejen, på ca. 2-3 cm i bredden, med en pizzaskærer. Gerne lige efter de er kommet ud af ovnen. Lad dem køle af, her bliver snitterne mere faste i det.
- Opbevares i lufttæt beholder som andre småkager.
farmor jul julebag kakaosnitter småkager svenske kakaosnitter