Nordisk oliven af grønne umodne blommer – krydret fermentering
Grønne blommer der er syltet som oliven – deraf navnet ‘nordisk oliven’. Det er en krydret fermentering der efterligner den klassiske oliven. Blommetræet bugner med grønne flotte blommer lige nu. Så hvorfor ikke bruge dem og udnytte hvad der er i haven, ved at lave dine egne nordiske oliven.
Grønne blommer er syrlige og uspiselige rå men efter en proces i lagen bliver de forvandlet til en velsmagende, let salt og krydret nordisk oliven.
Se også opskriften på nordisk oliven af grønne blommer saltlage metoden – grønne tomater – syltet grønne jordbær eller syltet grønne stikkelsbær
Nordisk oliven af grønne umodne blommer – krydret fermentering
Antal: 1 glas
Ingredienser
- 365 g blommer (ca. 40 stk) (umodne og grønne)
- 2 fed hvidløg
- 1 stk laurbær blade
- 1 kvist citron timian (almindelig eller 1 tsk tørret)
- 5-7 stk rosen peberkorn (eller sorte)
- 2,5 dl eddike
- 1 dl vand
- 30 g salt
Sådan gør du
- Skyl dine grønne blommer og giv dem et prik med en spids kniv.
- Kom blommerne i et skoldet glas med timian.
- Kog lagen op og hæld det over blommerne mens det er varmt. Blommerne skal dækkes helt. Kom låget på med det samme.
- Lad dem trække i 7-12 måneder – det er ventetiden værd!