Nordisk oliven af grønne blommer – saltlage metoden
Der findes flere forskellige måder at lave nordiske oliven på. Her vises den en metode med saltlage som er en mild fermentering. Her bruges kun 2 ingredienser udover blommerne – vand og salt.
De er super nemme at lave og kan bruges som du eller ville bruge almindlige oliven. Det kan eksempelvis være i salater, tapas eller til din dressing.
Se også opskriften på syltet nordisk oliven af grønne blommer krydret fermentering – syltet grønne tomater – syltet grønne jordbær eller syltet grønne stikkelsbær
Nordisk oliven af grønne blomme – den salte metode
Antal: 1 glas
Ingredienser
- 220 g grønne blommer (ca. 25 stk)
- 3 dl vand
- 35 g salt (gerne grov)
Sådan gør du
- Skyl blommerne og tag stilken af.
- Giv blommerne et snit med en spids kniv og kom dem i et rent glas.
- Kom vand og salt i glasset, blommerne skal være dækket og kom låg på.
- Lad blommerne stå i 3 måneder .
- Herefter hældes saltlagen fra og blommerne kommes i et rent og skoldet glas.De dækkes med enten en ny saltlage som har været kogt op og nedkølet eller olie. Der kan desuden tilføjes lidt krydderurter eller tørret krydderi efter eget ønske.
- Lad blommerne stå i 3-6 måneder mere, inden de spises.
2 svar
Had lige skiftet vandet på mine blommer, bitterheden er næsten forsvundet fra dem og de smager en lille smule af oliven nu men med an eftersmag af blommer, jeg er spændt på at se hvordan de er til jul 🎄
Hej Mette
Spændene, krydser fingre for, at de bliver som du håber på😊
Vh Elisabeth