Ribssaft – frisk og skøn drikke i sommervarmen
Ribssaft smager simpelthen så godt! Det er både sødt, syrligt og hurtigt at lave. Det er en fast tradition herhjemme, at der laves ribssaft og ribssnitter så snart ribsene ude i haven bliver røde. Så er det sommer!
Ribs er et taknemligt bær. Det er nemt at plukke og lækkert i bagværk da det giver et modspil til det søde. De grønne og halvmodne ribs er supergode syltet og som tilbehør til fisk eller kødretter. Jeg bruger lige dele sukker, eddike og vand. Varm det op til sukkeret smelter, hæld det over ribsene som er i et skoldet glas, kom låg på og lad dem stå 10-14 dage, så er de klar.
Her er et bud på, hvad du også kan bruge dine ribs til:
RIBSNITTER MED CHIAFRØ – RIBSMUFFIN MED NUTELLA FROSTING – HAVREGRYNS MÜSLIBAR MED RIBS
Du kan også fryse dine ribs. Skyl dem og kom dem i en frysepose, så har du ribs til lang tid. De kan herefter bruges til hvad du har lyst til, dog er de ikke så gode som pynt, da de bliver lidt bløde efter frost.
Ribssaft
Ingredienser
- 1,5 kg ribs
- 400 g sukker
- 2 liter vand
Sådan gør du
- Skyl dine ribs og lad dem stå lidt i vand, så får du fjernet eventuelle insekter. Kom Ribs og vand i en gryde og bringe det i kog, lad det stå og små simre i 15-20 min,
- brug en si til at si bærrene fra og vil du have en helt klar saft så kom et klæde i og lad det løbe gennem det.
- Kom sukker i og lad væsken koge op igen, lad det simre i 5-10 min. Smag på aften og tilsæt meres sukker hvis du synes, ribs er meget syrlige og det er forskelligt hvor sødt man vil have det.
- Du kan komme din saft på skoldede flasker – evt. med lidt atamon i hvis det skal gemmes længe ellers vil jeg komme det i en fryse pose og i fryseren.Jeg blander mit saft med lidt vand når det skal drikkes eller med en masse isterninger.