Ovnbagt Pighvar med en masse lækre krydderurter
Ovnbagt pighvar med nye kartofler vend i dild og hvidløgssmør, fennikel ruskumsnusk, syltet rødløg og smørsovs med hasselnødder.
Pighvar en en gudespise – det er noget lækkert og smagfuldt kød. En pighvar kan blive ret stor og ligger typisk mellem 30-100 cm. Pighvarren er på grund af sin størrelse og sin gode kødkvalitet en meget efterspurgt fladfisk. Den er en fremragende spisefisk med fast, hvidt kød, som let kan adskilles fra benene.
Det er en ret dyr fisk, da der ikke fanges så mange af dem og den er ret populær. Min far har en lille pram som han sejler ud med fra Stenbjerg Landingplads og han har fanget en ordentlig pighvar på omkring 3 kg. som jeg er så heldig at have fået af ham. Så selvfølgelig blev mine forældre inviteret hjem til aftensmad. Pighvar er super godt i ovnen med en masse krydderurter til og alt det smør du kan få dig til at tilsætte sammen med lidt hvidvin.
Vi var 6 til at spise den, men vi kunne slet ikke spise alt det kød der var på den store fisk – og tro mig vi forsøgte ellers! ;O) Oveni var der også rogn i fisken som også smagt fantastisk.
Så der var fisk og rogn til en god mad næste dag på et stykke ristet rugbrød, mayonnaise og stegt løg (eller det sidste ruskumsnusk). Yummi!
I tilbehøret er der Syltet grønne jordbær som er virkelig gode til fisk eller i din salat.
Se også min opskrift på Saltbagt ørred eller Bagt laks i paprika & honning marinade med gremolata
Ovnbagt Pighvar
Ingredienser
- 1 pighvar (3 kg – eller 2 mindre fisk)
- 1 pk smør
- 3 dl hvidvin (drik resten)
- 1 bundt timian
- 1 bundt persille
- 1 bundt dild
- 1 fennikel
- 1 citron (økologisk)
- 2 spsk grov salt
Sådan gør du
- Er fisken ikke renset skal du gøre det. Skyl din pighvar og tør den med køkkenrulle.
- Skær smørret i tern og citronen i skiver.
- Tag et fad eller en bradepande med bagepapir i og lav en bund af halvdelen af krydderurterne, smør og citron.
- Skær et snit i din pighvar fra hoved til hale – det er for at den skal tilberede ens .Kom 1 spsk. salt på hver side af din pighvar og læg den i fadet ovenpå din krydderurter bund. Kom samme lag af krydderurter, smør og citron ovenpå fisken. Hæld hvidvin ved og læg stanniol over så det slutter tæt.
- Skal have 35-40 minutter i en forvarmet ovn 180 grader. Tiden er vejledende, da det afhænger af ovn og størrelsen på fisken(e). Brug en kødnål til at stikke ned midt i fisken og mærk om den er varm, så er fisken klar.
- Server f.eks. med nye kartofler, grøntsager og en en smørsovs eller hollandaisesovs til.
Her er opskriften på min fennikel ruskumsnusk der også kan bruges som tilbehør til andet end fisk. Eksempelvis kylling, en god bør eller til når du griller.
Fennikel Ruskumsnusk
Ingredienser
- 1 fennikel
- 1-2 løg
- 200 g bacon
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld ærter
- 4 grønne asparges
- grønne syltet jordbær (kan undlades)
- salt og peber
Sådan gør du
- Skær fennikel og løg i skiver og svits det lidt på panden med bacon og fint hakket hvidløg.
- Når det begynder at få lidt farve så tilsæt asparges som er flækket og skåret i stykker på ca. 2 cm. og ærter. Vend det lidt rundt og svits det ½ min. Smag til med salt og peber.
- Kom eventuel halve syltet jordbær på og server.