Syltet grønne jordbær – det bedste af sommeren på glas
En lille smag af sommer som gemmes på glas. Grønne jordbær plukkes inden de modnes, syltes og gemmes som vinterens guld. Eller brug dem til et pift i sommerens salater og grillaftner.
Jordbær er super lækre og et hit hos de fleste. Vi kender dem bedst som sommerlige røde bær der spises i mange forskellige søde sammenhæng.
Grønne syltet jordbær kan noget helt specielt! De er rigtig gode i salater men også som tilbehør hvor du ellers ville bruge surt i din ret. De er også vidunderlige i det søde køkken hvor de er gode til at bryde det alt for søde eller tunge.
Prøv at tilsætte krydderier
De kan sagtens syltes helt basic men prøv også at tilsætte krydderier som peberkorn, chili, laurbær, dild, salvie eller andre krydderier. Du kan også tilsætte en tom vaniljestang. Der er mange muligheder og det er smag og behag hvad folk kan lide.
De syltet grønne jordbær kan holde et halvt til et helt år, uåbnet på køl. Når du har åbnet for dem kan de holde sig 2-3 uger. Lad dem stå mindst i en uges tid, inden du begynder at spise af dem.
Prøv også Syltet grønne tomater – Syltet rødløg – Jordbær & hyldeblomst eddike
Syltet grønne jordbær
Ingredienser
- grønne og umodne jordbær
Syltelage:
- 1 del eddike
- 1 del vand
- 1 del sukker
- evt. krydderier (jeg har her brugt rød peberkorn og estragon)
Sådan gør du
- Kog din syltelage op til sukker er opløst. Tag de af varmen og lad det køle lidt af.
- Rens dine jordbær og pluk den grønne top af (du kan også lade den sidde).
- Kom dine jordbær i et skoldet glas med lufttæt låg eventuel sammen med krydderier. Hæld den afkølet lage over og kom låg på.