Koldrøget ørred med ærtepesto & kartoffelrösti
Vi er ret glade for at fiske herhjemme og drengene går fisk amok i tiden. Så har ret mange ørreder i fryseren. Så er ved at udvide min opskrifts repertoiret med ørred. men de kan jo dagtens overføres til andre lignende fisk.
Ærtepesto er mild og frisk i smagen, men du kan smage den til i den retning du ønsker. Du bestemme hvor neutral, salt eller syrlig den skal være. Ærter går godt til fisk men kan også bruges til andre ting – feks karbonader og pasta – mange ting.
Jeg har her valgt at bruge den til en fed koldrøget fisk – ørred og kommet det ovenpå kartoffelrösti. Den kan også laves af andre rodfrugter. God som en lille snack, appetizer eller tappas. Det kunne også være anrettet ovenpå en blinis eller et stykke brød.
Ærtepesto opskrift se HER
Kartoffelrösti opskrift se HER
Koldrøget Ørred med ærtepesto & kartoffelrösti
Ingredienser
- 150 g koldrøget ørred (eller anden fisk)
- 1 lille portion ærtepesto
- 8 kartoffelrösti
- 1 citron
- Til pynt: grønne asparges, persille, brøndkarse (brug hvad du har og kan lide – evt. hele ærter)
Sådan gør du
- Lav ærtepesto og kartoffelrösti – det kan laves dagen før.
- Kom en teskefuld ærtepesto på hver karstoffelrösti, en skive fisk og pynt af med grønt.Serveres med citronbåd til.