Ærtepesto – super nem og en grøn bombe af velsmag
Ærtepesto er mild og frisk i smagen, men du kan smage den til i den retning du ønsker. Du bestemme hvor neutral, salt eller syrlig den skal være. Ærter går godt til fisk men kan også bruges til andre ting – feks karbonader og pasta – mange ting. Kan bruges som dip ovenpå et bagt stykke laks eller torsk, i din sandwich på din hotdog – du bestemmer!
Ærtepesto
Antal: 1 lille portion
Ingredienser
- 80 g ærter
- 30 g pinjekerner (eller andre nødder)
- 15 g parmesan ost
- ½ fed hvidløg
- ½-1 dl olivenolie
- ¼-½ citron
- salt, peber og evt. lidt frisk basilikum eller anden krydderurt (kan undlades)
Sådan gør du
- Hæld noget kogende vand over ærterne, hvis de er frosne.
- Brug en minihakker til en stavblender. Kør ærter, pinjekerne evt. krydderurt og hvidløg til det er godt hakket.
- Tilsæt olivenolie og kør lidt igen.
- Til sidst tilsættes ost og noget af citronsaften.
- Smag til med salt og peber og kom mere olie og citron i efterbehov til du er tilfreds med smagen og konsistensen.
ærter basilikum citron hvidløg nødder olivenolie permasan pinjekerner