Lakserilette med skvalderkål – super nem og super lækkert
Lakserilette er nem at lave, kun 10 min og en virkelig lækker ret som kan bruges som forret, brunch, tapas, i en sandwich eller som snack. Kan også laves med andre typer fisk, gerne varmrøget.
Jeg have en rest af øldampet laks, som jeg har brugt heri. Ofte er det varmrøget fisk der bruges til en rilette med fisk, men ikke nødvendigvis.
Jeg har her lavet en kombi af noget dampet og varmrøget laks og det blev den ikke mindre god af ;O)
Skvalderkål, argh hvad er nu det for noget at komme i..
Jeg er begyndt at bruge naturens spisekammer og fået øjnene op for alt det vi har lige foran os, men som vi ofte ikke bruger. Jeg har valgt at komme skvalderkål i min lakserilette. Har du ikke mod på det kan du sagtens bruge dild, purløg eller persille m.m. istedet for.
Men prøv det! Skvalderkål smager faktisk ret godt – det har en lidt pebret/gulerods smag og kan bruges til rigtig mange ting! Men det kommer der en masse af senere på bloggen ;O)
Lakserilette med skvalderkål
Ingredienser
- 200 g dampet laks, kold
- 100 g varmrøget laks
- 1 håndfuld skvalderkål (små nye, er de bedste)
- 2 spsk cremefraiche (eller græsk yoghurt)
- 2 spsk mayonnaise
- 1 tsk sennep (stærk)
- 1 spsk rødløg (fint hakket)
- 1 spsk kapers (fint hakket – kan undlades)
- 1 citron
- til pynt: små skvalderkål, dild, agurk, radiser og revet citronskal
Sådan gør du
- Skær din varmrøget laks i grove tern (alt efter smag og behag) og brug to gafler til at dele din kolde dampet fisk i små stykker.
- Hæld kogende vand over dine skvalderkål og lad dem dryppe af i en sigte til de er kolde og duppes lidt tørres. Hakkes godt og rør sammen med de andre ingredienser.Smag til med salt og peber og citron
- Server ovenpå et stykke ristet rugbrød, baguette, blinis, røsti, vaffel, vandbakkelse eller et salatblad. Pynt af med friste skvalderkål, dild, agurk, radise og lidt revet citronskal. Brug hvad du har, det vigtigste er at der kommer lidt farve på den lidt kedelig hvide masse, det gør den bare så meget mere indbydende og så giver det selvfølgelig noget smag til.