Crispy fried chicken – lækker smovsemad

Crispy fried chicken – lækker smovsemad

3. april 2020 Aftensmad Forret Hovedret Retter børn kan li´ Snack 0
Crispy fried chicken

Jeg fik lyst til at lave crispy fried chicken.. Der er ikke noget mere lækkert end en krydret, knasende og sprød panering med saftig kylling indeni. Så her kommer min version at sprødstegt kylling.

Det knasede godt ved første bid og der kom et par “uhmmmmmm” – “Mor! Det skal vi snart ha igen, ik´?! – og en mand er sad med kæmpe smil fra øre til øre! Så det må betegnes som en stor succes.

Kyllingen skal helst marinere mindst 2-3 timer, men må gerne stå natten over i køleskabet, så er det lige til at gå til næste dag.

Forbered tingene, så bliver der tid til at stå og hygge med madlavningen.

Det er jo med at gøre det så nemt som muligt for os selv, så det er en god ting, det med at forberede ting dagen før, så det er nemt næste dag. Tit kommer vi springende ind af døren og ungerne overfalder dig så snart foden rører fodtrinet “hvad skal vi have at spise??” Herhjemme fungere det bedst når ugens madplan er planlagt. Jeg vil gerne skynde mig at pudse min glorie – for det er ikke altid det bliver og jeg er så TRÆT af det når det ikke er gjort og det bare flyder… – ikke så godt for min struktur hjerne..;O) Men lige i tiden har jeg riiiigtig god tid.

Nå det var et lille sidespring.. Det er måske ikke verdens sundeste kylling idet det er stegt i olie, men for hulan det smager godt! Vi fik det til aftensmad med ovnstegte fritter og coleslaw. Det kan måske lyde som en mærkelig combi til dressing, at blande honning og sennep. Men til den sprøde og krydrede kylling giver det bare mening. Jeg lavede også min barbeque dressing – opskrift kommer senere:O) Kyllingen kan også bruges som snack, hvor der bare lige skal hygges lidt ekstra, måske her i weekenden;O)

En lidt sundere variant men bestemt ikke mindre lækkert er Grillet sprængt kylling se opskriften HER

Crispy Fried Chicken

Forberelses tid: 3 timer
Ret: Forret, Hovedret, Retter børn kan li, Snack
Antal: 4 personer
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

Kylling

  • 700 g kylling
  • 6 dl kærnemælk
  • 2 spsk cayennepeber
  • 2 spsk peber
  • 2 spsk paprika
  • 2 spsk salt
  • 2 spsk sennepspulver (kan undlades, evt erstat med løgpulver)
  • 1 tsk chili, stødt
  • ½ tsk garam masala (kan undlades)
  • 2 liter olie (gerne vegetabilsk olie)

Panering

  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk cayennepeber
  • 4-6 dl panko eller alm. rasp
  • 3 dl mel

Honning-senneps dressing

  • 3 spsk honning
  • 2 spsk sennep
  • 1 tsk soyasauce

Sådan gør du

  • Bland alle krydderier og kom halvdelen i en frysepose og den anden halvdel er til panering.
  • Skær kyllingen ud i den størrelse du ønsker.
  • Vend kyllingen godt i krydderierne, Lad det gerne ligge lidt i krydderierne og kom så kærnemælk til. Lad det ligge på køl 2-3 timer – gerne natten over.
  • Varm olien op i en gryde til den er ca 170 grader.
  • Vend kyllingen i paneringen og steg den i olien. Stegetiden afhænger af hvilken slags kylling du har valgt og hvor store stykkerne er.
    Det er vigtig at olien ikke er for varm, så bliver paneringen for hurtig gylden og sprød men kyllingen ikke er færdig, samtidig må den heller ikke være for lav. Så bliver paneringen blød og kedeligt.
    Olien skal gerne syde og boble lidt når kyllingen tilberedes, så er olien klar.
  • Lad kyllingen dryppe af på køkkenrulle og serveres med det samme.

Dressing

  • Rør det hele sammen og dressingen er klar.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?