Grøn Salat med dildcreme
Ofte bliver det den samme salat med det som familien nu kan lide.. Vi øver os i derhjemme, ikke at lave den samme salat hver gang.
Her den anden dag, var vi var to familier der besluttede os for at spise sammen – blev vi enige om at lave en salat, kun med grønne ting og det blev super lækkert. Dild kan noget smagsmæssigt i salat.
Vi spiste salaten som tilbehør til bagekartofler med hvidløgsmør og culottesteg. Du kan også spise salaten til kylling, fisk og svinekød m.m.
Se også opskriften på grønkålssalat med honningmarinade
Grøn Salat
Antal: 6 personer
Ingredienser
Grøn Salat
- 1 pose babysalat
- 2 pærer
- 1 agurk
- 1 pose sukkerærter
- 1 dl ærter
- ½ broccoli
- 6 stk grønne asparges
- 2 stk forårsløg
- 1 håndfuld frisk dild
- evt. grønne vindruer
Dild creme
- 1 håndfuld dild
- 2 dl cremefraiche
- 1 tsk sennep
- ½ citron, saft deraf, evt lidt skal
- salt og peber og evt. lidt sukker
Sådan gør du
Salat
- Skyl og dup i et viskestykke de forskellige ingredienser
- Skær pærer i tern Halver agurken, skrab det hvide ud og skær den i skiver.Del broccoli i små buketterKnæk det nederste af asparges og skær dem i stykker af ca. 2 cmSkær forårsløg i tynde skiverPluk dild i grove stykker
- Bland salaten let sammen
Dressing
- Hak dild og bland det hele sammen.Smag til med salt, peber og måske en smule sukker – den kan godt trække en del salt!