Stikkelsbær marmelade med et tvist af brandy

Stikkelsbær marmelade med et tvist af brandy

2. august 2019 Tilbehør 1
Stikkelsbær marmelade med brandy

Frugt og alkohol fungere godt sammen i min verden! I det hele taget er alkohol godt i det søde køkken. Jeg kan også rigtig godt lide at bruge f.eks. whiskey i min karamelsovs – kom også videre til min audition til masterchef med en panna cotta med akvavit.

Her er der kommet lidt brandy i marmeladen – det kunne også være feks rom eller hvad du har mest lyst til at forsøge dig med.

Se andre opskrifter med Stikkelsbær her: Stikkelsbær og jordbær Sirup Stikkelsbær marmelade med vanilje og kanelSyltet grønne stikkelsbærStikkelsbær Chutney eller prøv min opskrift på Syltet grønne jordbær

Stikkelsbær marmelade med brandy

Lækker stikkelsbær marmelade der er tilsat lidt brandy – du kan også bruge rom eller en likør m.m. Den er super lækker på en mad eller i desserter som trifli eller kakaosnitter m.m.
Du kan bruge både de modne røde bær og de grønne. Jeg har her valgt at bruge nogle halvmodne bær.
Forberelses tid: 15 minutter
Tilberednings tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

  • 500 g halvmodne stikkelsbær
  • 350 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • ½ citron skal + saft
  • 1 dl hyldeblomstsaft eller vand
  • 2 spsk brandy

Sådan gør du

  • rens stikkelsbærene, nip stilk og den brune "blomst" af hvert bær.
  • flæk vaniljestang og skrab kornene ud med en kniv, ælt kornene med 1 tsk af sukkeret så kornene skilles ad og det bliver til en paste.
  • kom det hele på nær brandy i gryden og varm langsom op til det koger. Lad det simre i 30-40 min. Skum af undervejs. Kom nu Brandy i og lad det simre yderligere 5 min.
  • skold dine glas og låg. kom lidt vodka eller atamon i og ryst det rundt i glasset – det forlænger holdbarheden. Alternativ, frys det ned i små portioner. Kom det på små glas til køleskabet, når der er åbnet for glasset kan marmeladen holde sig ca et par uger.
  • kom marmeladen i de rene glas og sæt låg på med det samme.

 

Et svar

  1. […] også opskrift på Stikkelsbær marmelade med brandy – Havtorn honning – Salt syltede citroner – Sommersalat med skvalderkål og […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?