Stikkelsbær marmelade med et tvist af brandy
Frugt og alkohol fungere godt sammen i min verden! I det hele taget er alkohol godt i det søde køkken. Jeg kan også rigtig godt lide at bruge f.eks. whiskey i min karamelsovs – kom også videre til min audition til masterchef med en panna cotta med akvavit.
Her er der kommet lidt brandy i marmeladen – det kunne også være feks rom eller hvad du har mest lyst til at forsøge dig med.
Se andre opskrifter med Stikkelsbær her: Stikkelsbær og jordbær Sirup – Stikkelsbær marmelade med vanilje og kanel – Syltet grønne stikkelsbær – Stikkelsbær Chutney eller prøv min opskrift på Syltet grønne jordbær
Stikkelsbær marmelade med brandy
Lækker stikkelsbær marmelade der er tilsat lidt brandy – du kan også bruge rom eller en likør m.m. Den er super lækker på en mad eller i desserter som trifli eller kakaosnitter m.m.Du kan bruge både de modne røde bær og de grønne. Jeg har her valgt at bruge nogle halvmodne bær.
Ingredienser
- 500 g halvmodne stikkelsbær
- 350 g sukker
- ½ vaniljestang
- ½ citron skal + saft
- 1 dl hyldeblomstsaft eller vand
- 2 spsk brandy
Sådan gør du
- rens stikkelsbærene, nip stilk og den brune "blomst" af hvert bær.
- flæk vaniljestang og skrab kornene ud med en kniv, ælt kornene med 1 tsk af sukkeret så kornene skilles ad og det bliver til en paste.
- kom det hele på nær brandy i gryden og varm langsom op til det koger. Lad det simre i 30-40 min. Skum af undervejs. Kom nu Brandy i og lad det simre yderligere 5 min.
- skold dine glas og låg. kom lidt vodka eller atamon i og ryst det rundt i glasset – det forlænger holdbarheden. Alternativ, frys det ned i små portioner. Kom det på små glas til køleskabet, når der er åbnet for glasset kan marmeladen holde sig ca et par uger.
- kom marmeladen i de rene glas og sæt låg på med det samme.
Et svar
[…] også opskrift på Stikkelsbær marmelade med brandy – Havtorn honning – Salt syltede citroner – Sommersalat med skvalderkål og […]