Saltbagt Ørred – lækker og saftig
Vi var på camping og drengene hev den ene fisk efter den anden i land, så efter 3 dage med ørred på menuen, skulle der ske noget andet. Så tænkte at jeg ville prøve at saltbage fiskene.
Prøvede noget der mindede om det i Masterchef, da jeg var i kokkens efterfølger med Marc Lundgaard.. se indlægget her (det var en hård én…) Der brugte vi noget saltdej (mindede om “trylledej”) her er det salt med lidt vand i til at samle det. Simpel, men godt!
Saltet fungere som en tæt beholder og gør at fisken bliver dejlig saftig og samtidig perfekt saltet i smagen.
Den kan bruges til forret, hovedret eller lækker frokost på eksempelvis asparges med et pocheret æg til. Er også dejlig til en frisk sommersalat eller pastasalat.
Du kan bruge mange slags fisk feks torsk, helleflynde, pigvard, laks osv – det er bare at prøve dig frem!
Saltbagt Ørred
Ingredienser
Saltbagt Ørred
- 2-4 Ørred (eller andet fisk)
- 1,5 kg salt (grov)
- ½-1 dl vand
- 1 citron
- 1 løg
- 3-4 fed hvidløg
- krydderurter feks persille og timian eller dild mm.
- salt og peber
Sådan gør du
- Rens fisken godt, behold skindet på. hoved og hale behøver ikke at komme af, men du bestemmer selv. Husk at få blodet ud, som sidder helt inde ved rygbenet – eller køb fisken ved fiskehandleren hvor den er renset :O)
- Krydre fisken indvendig med salt og peber og kom krydderurter, løg, hvidløg og citron i skiver ind i fisken
- Tag en bradepande med bagepapir på, strø lidt af saltet på og læg fiskene ovenpå, med lidt mellemrum. tag resten af saltet og kom vand i lidt ad gangen, til det lige kan samles, når det klemmes sammen. kom det over fiskene og klem det forsigtig rundt om, så de er pakket helt ind som en slags "dej".
- Kom pladen i ovnen på 180 grader i 35-40 minutter, tag den ud og lad det stå i 5 minutter inden du skære "saltlåget" af.
- Skrab forsigtig skindet af og nu kan "kødet" tages fra benet – der kan godt sidde lidt ben i det aller yderste af "kødet". Værsgo, nu har du det lækreste og mest velsmagende fisk!