Pavlova med vaniljecreme og friske bær

Pavlova med vaniljecreme og friske bær

21. juni 2019 Dessert Kager 4

En dessert der skal laves lidt i god tid, men ventetiden værd! Den er sprød, cremet og frisk på samme tid – en utrolig god kombination som skaber fyrværkeri af velsmag i munden.

Det er en flot og imponerende dessert som helt klart vil vække begejstring for helle familien eller gæster. Brug tiden på at lave din egen vaniljecreme eller råcreme, det smager himmelsk!

Pavlova med vaniljecreme og friske bær

Pavlova er en lækker dessert, som er lavet af sprød og porøst marengs og fyldt med flødeskum eller creme, friske bær eller frugter og måske også hakket chokolade, pistacienødder eller lignende. 

Forberelses tid: 20 minutter
Tilberednings tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 2 timer 50 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Elisabeth Nielsen – Thybomad

Ingredienser

Pavlova

  • 4 æggehvider
  • 250 g sukker
  • 1 tsk eddike (hvidvins- æblecider-, hyldeblomsteddike m.m)
  • 1 knsp salt
  • 1 spsk flormelis
  • 1 vaniljestang (eller 2 tsk. vaniljesukker) kan undlades

Sådan gør du

  • Pisk æggehvider til der dannes lette toppe og tilsæt derefter sukker lidt efter lidt under kraftig piskning. Tilsæt kun en spsk. sukker ad gangen.

  • Når ca. halvdelen af sukkeret er pisket i, kommes eddike og vanilje i, hvorefter der fortsættes med at piske sukker i.

  • Når alt sukker er i pisk kraftigt indtil marengsmassen er sej, blank og skinnende. ca 5 min.

  • Drys lidt flormelis på en bageplade med bagepapir og fordel marengsmassen derpå. Lav den i den størrelse du ønsker, rund, firkantet, aflang osv.
    Lav en fordybning med en ske, skub kanterne lidt op, så formen bliver lidt som en dyb tallerken.


  • Bag i en forvarmet ovn ved 120 grader i ca. 1 1/2 time.

  • Sluk for varmen og lad bunden køle af i den lukkede ovn til ovnen er helt kold. (ca. 1 time, men den kan sagtens stå der længere). 

  • Lav enten en vaniljecreme (opskrift her) der er rørt op med lidt flødeskum eller en råcreme (opskrift her)
    Fordel cremen i marengsskålen og top med masser friske bær eller frugt alt efter sæson.


TIP:

  • Riv eventuel noget mørkt chokolade henover
  • Rist nogle nødder og hak dem, kom dem hen over som topping.
    Du kan også hakke nogle nødder og komme over marengsen inden den kommes i ovnen
  • Du kan pynte af med krydderurter som mynte, citronmelis, basilikum m.m.
  • Det er bedst at bruge frisk frugt. vælger du at bruge frossent frugt kan det også godt bruges, du kan evt. koge en coulis af bærene (bær kogt med lidt sukker) og hælde det over når det er kølet lidt af eller helt koldt.

4 svar

  1. Anja siger:

    Hej Elsebeth
    Overvejer at lave den til nytårs aften.
    Men kan marengsmassen laves dagen før.
    Også samle den med crem,flødeskum og frugt på dagen den skal bruges?

    Mvh Anja

    • Thybo Mad siger:

      Hej Anja
      Du kan godt bage den dagen før. Når den er helt afkølet kan den opbevares i en lufttæt beholder eller bare lad den stå i den kolde ovn til næste dag 😊
      God fornøjelse og glædelig jul samt godt nytår🎉😃
      Vh Elisabeth

  2. Hanne Dommerby siger:

    Hej Elisabeth
    Jeg står og skal lave Pavlovaen og så skriver du at man skal lave den som en skål.
    Jeg veg godt at jeg spørger dumt, men hvor tykke/tynde skal siderne være. For at den er bagt.
    Jeg er total ny i alt hvad der hedder køkken. Men jeg har fået mere og mere lyst til at prøve.
    Det hjælper mig ud af “mørket”. Det er det rene terapi.

    Kh Hanne Dommerby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?